El Departament de Filologia Catalana de la Universitat Autònoma de Barcelona va iniciar les seves activitats com a unitat de recerca independent el 1986.

departament

Durant els seus vint-i-nou anys de vida, el nostre Departament ha liderat l’estudi de la llengua i  la literatura catalanes i de la lingüística a la UAB i ha esdevingut un centre de referència internacional, gràcies a la notabilíssima capacitat de recerca i de mestratge del seus membres.

Durant la seva història, han format part del Departament de Filologia Catalana de la UAB figures destacades de la filologia catalana com Josep Romeu i Figueras, Lola Badia, Joaquim Molas, Josep Maria Nadal o Jordi Castellanos.

La combinació entre el lideratge d’aquests experts i l’empenta dels nostres joves investigadors i docents ha contribuït a situar el Departament de Filologia Catalana de la UAB en un lloc destacat dintre del mapa dels estudis filològics com a exemple de síntesi entre la tradició filològica catalana i la capacitat d’innovació en la recerca de la llengua i la literatura catalanes.